Cechy dawnego Krakowa - zapomniane smaki Krakowa

Turniej Historyczny "Cechy dawnego Krakowa" - zapomniane smaki Krakowa - kuchnia staropolska.

Uczniowie klas 4 b, 4 c i 6 a wzięli udział w V edycji Turnieju Historycznego "Cechy dawnego Krakowa" - zapomniane smaki Krakowa - kuchnia staropolska. Konkurs był organizowany przez Cech Rzemiosł Spożywczych w Krakowie. Celem konkursu było zainteresowanie uczniów historią i dziedzictwem kulturowym Małopolski, a także  dawną kuchnią,  w szczególności:

- historią kultury jedzenia
- historią kultury związanej z produkcją i przygotowywaniem żywności,
- kuchnią staropolską
- historią produktów lokalnych i regionalnych małopolski
- zwyczajami i tradycjami żywieniowymi
Praca uczennic klasy VI A- Poli Nowak, Zuzanny Magiery i Amelii Budzińskiej zdobyła II miejsce. Gratulacje!!!

Książka kucharska klasy 4b

Książka kucharska klasy 4c

Książka kucharska klasy 6a